24/7 multi-device; is dat eigenlijk wel nodig?

24/7 multi-device; is dat eigenlijk wel nodig?

We werken niet langer slechts nog op kantoor. Nee, we werken waar en wanneer wij dat willen. Of dat nou op kantoor, thuis of al rondreizend in Azië is. Onze traditionele kantooromgeving verandert steeds meer in een flexibele omgeving. Een omgeving die 24/7 vorm krijgt in verschillende mobiele devices. Maar is het eigenlijk wel nodig en verstandig om al je data en programma’s naar deze verschillende devices te ontsluiten? Hoe maak je daar slim en verantwoord keuzes in?

Is het veilig?

De trend van 24/7 device onafhankelijk werken zet door. En zoals dat met elke trend gaat, heeft ook deze trend voor- en nadelen. Zo is het uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld helemaal niet verstandig om klakkeloos dezelfde data op alle devices te ontsluiten. Maak hierin selecties en kies bewust. Welke data wil jij voor wie op welke devices beschikbaar stellen? Vraag jezelf eens af welke informatie je nu telefonisch aan klanten of mondeling aan medewerkers verstrekt. Die informatie kun je, mits in grond met de AVG, ook veilig ontsluiten.

Is het werkbaar?

Garandeerde je de veiligheid, dan kun je jezelf ook nog afvragen of het überhaupt wel praktisch is om bepaalde informatie op bepaalde devices te ontsluiten. Hoe zit het bijvoorbeeld met beheer, onderhoud, maar bovenal; met de gebruiksvriendelijkheid? Sommige programma’s kennen bijvoorbeeld vaste formaten die helemaal niet multi-device inzetbaar zijn. En wat denk je van de invoer van verschrikkelijk veel informatie via een smartphone? Dat werkt toch helemaal niet handig? Is het dan wel nodig om die programma’s beschikbaar te maken op alle devices? Wij denken van niet. Wat denk jij?

Bezint eer gij begint

Hoe interessant de trend van het multidevice werken ook is, wij adviseren je hier niet zomaar blind in mee te gaan. Vraag jezelf kritisch af welke data jij op welke diveces wilt ontsluiten, hoe je dat op een veilige manier kunt doen en of dit überhaupt ook praktisch en werkbaar is. Kortom; bezint eer gij begint.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!
Direct contact? Bel (+31) (0)30 60 20 160