Haastige spoed is zelden goed!

Haastige spoed is zelden goed!

De volgende situatie komt jou ongetwijfeld bekend voor; een ontwikkelaar knutselt een prachtig stukje software in elkaar. Apetrots presenteert hij zijn ontwerp, waarmee hij denkt de spijker op zijn kop te slaan. De eindgebruiker is even stil, kijkt met een schuin hoofd naar het eindresultaat en denkt… wat moet ik daar nou mee? Miscommunicatie in ICT; helaas komt het dagelijks voor. Hoe we dit voorkomen? Niet door het gehaast zetten van grote stappen, maar door het bewust en gezamenlijk trekken van kleine sprintjes.

Miscommunicatie: dodelijk

Bij ieder ICT-project is de inbreng van de eindgebruiker cruciaal. Nog steeds maken organisaties de fout om gebruikers en ontwikkelaars niet, onvoldoende of te laat gezamenlijk in een project te betrekken. Zonde, want zo ontstaat verwarring over de gebruikerseisen. De eindgebruiker heeft de neiging slechts de grote lijnen uit te leggen, zodat de ontwikkelaar fouten maakt in details. Het eindresultaat? Onvrede aan beide kanten.

Trek kleine sprintjes

Een gebruiker kan vaak niet in één keer aangeven wat hij wil. Zijn besef van hoe de software eruit moet zien, groeit immers met de tijd. Belangrijk is het dan ook om de eerste resultaten via een werkend stukje software voor hem zichtbaar te maken. Presenteren, bespreken, aanpassen en verder bouwen, beetje bij beetje, met kleine sprintjes.

Go/ no go

Elke sprint bevat een mijlpaalproduct. Dat product wordt beoordeeld en dan wordt er een besluit genomen. Kunnen we door naar de volgende sprint; go! Of moet hier nog het één en ander worden bijgesteld: no go! Alleen zo en alleen samen is de kans van slagen het grootst.

Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar.

Direct contact? Bel (+31) (0)30 60 20 160