Lente! Zijn alle medewerkers klaar om aan de slag te gaan?

Lente! Zijn alle medewerkers klaar om aan de slag te gaan?

Deze blog begint met zekerheden en onzekerheden; Wat zeker is, is dat de zon weer vaker opkomt, alles om ons heen weer gaat groeien en we een schonere lucht krijgen. Wat onzeker is, is of alles op het beeldscherm van medewerkers wel ‘opkomt’ als applicaties geopend moeten worden vanaf de thuiswerkplek. Dat is noodzakelijk om jouw bedrijf door te laten groeien, maar continuïteit en zicht op een zonnige toekomst zijn plotseling niet voor ieder bedrijf vanzelfsprekend meer.

De ICT moet nu op orde zijn

De netwerkverbindingen en de bijbehorende infrastructuur moet nu op orde zijn wil je met elkaar kunnen blijven samenwerken. Pas nu zal iedere werknemer ervaren of al die verschillende bedrijfsapplicaties wel vanaf de keukentafel, het balkon of de werkkamer te benaderen zijn. Heb je voldoende performance en kun je overal bij? Als dat niet zo is, doe er dan nu iets aan, want ongetwijfeld is COVID-19 niet het laatste virus wat we gaan meemaken en dan ben je in ieder geval een volgende keer goed voorbereid. Maar er schuilt nog een ander mogelijk gevaar.

Werkzaamheden worden anders en mogelijk onveilig ingericht

Wanneer applicaties niet werken, dan gaan medewerkers naar alternatieven zoeken. Het ongewenste ‘Shadow-IT’ zal weer wat vaker opduiken, waardoor de veiligheid van het digitale samenwerken onder druk kan komen te staan. Daarom moeten de faciliteiten vanaf de thuiswerkplek kloppen en zou je wat betreft de ICT ook niet teveel afhankelijk moeten zijn van teveel partijen. Is dit wellicht een uitgelezen kans om eens naar vereenvoudiging te kijken en terug te gaan naar datgene wat je als bedrijf in de basis nodig hebt?

Promis belooft 24/7 performance

Het Nieuwe Werken is helaas niet meer ‘altijd en overal’, wel altijd…Dat is mogelijk even een moment om over na te denken, maar ‘overal’ is er voorlopig niet meer bij. Je kunt niet naar kantoor, werken vanaf een vakantielocatie of naar een flexwerkplek met veel mensen toe. Belangrijk is daarom dat medewerkers vanaf de thuiswerkplek 24/7 toegang hebben tot al hun bedrijfsapplicaties. Waarom dat nog meer zo is? Omdat er nu ook medewerkers zullen zijn die niet kiezen voor het werken van 09:00 tot 17:00 uur. Zij maken nu een andere keuze en gaan ongestoord aan de slag als de kinderen liggen te slapen.

Wij gaan graag samen aan de slag!

Wanneer je de komende periode toch geconfronteerd wordt met de situatie dat je niet op een veilige en snelle manier overal bijkomt neem dan in ieder geval contact met ons op. Promis blijft ook nu gewoon Promis, een veilig platform waar je onder andere allerlei documenten veilig beheert en kunt versturen, een overzichtelijke structuur houdt en alle noodzakelijke bedrijfsonderdelen bij elkaar komen. Thuiswerken is bij ons net zo makkelijk als op kantoor, we passen alleen niet op de kinderen.

Sterkte de komende tijd en pas goed op uzelf en uw naasten en geniet als het kan van de zon.
Direct contact? Bel (+31) (0)30 60 20 160