Wat heb je echt nodig als je een onderneming start?

Wat heb je echt nodig als je een onderneming start?

Stel dat je een eigen onderneming zou beginnen, wat heb je dan echt nodig? Dat is een vraag die eigenlijk elke medewerker zich eigenlijk zou moeten stellen. In de beginfase van elk bedrijf wordt over het algemeen eerst gekeken naar de basiszaken die nodig zijn om te kunnen starten. Maar als je heel eerlijk om je heen kijkt zou je zelf ook alle middelen die je gebruikt aangeschaft hebben als het je eigen geld was?

Wat heb je nodig?

Als je teruggaat naar de basis is het belangrijkste om eerst geld binnen te krijgen en je te focussen op klanten met een goed betaalgedrag. Dit zijn enkele basiselementen die je in eerste instantie nodig hebt:

  • Betaalde facturen om te overleven.
  • Energieke en inspirerende mensen die klanten kunnen overtuigen.
  • Een eenvoudig te gebruiken CRM systeem.
  • Een veilige opslag van dossiers.
  • Snelle online toegang voor medewerkers die onderweg zijn.
  • En pas als je wat groter wordt management informatie om bij te kunnen sturen.

Valkuilen van tegenwoordig

Er zijn grote verschillen tussen generaties op de werkvloer. Baby Boomers, die nog gewerkt hebben zonder computers, stellen andere eisen aan de ondersteuning van hun werkzaamheden dan Generatie Z die de smartphone nooit loslaat. Levert IT niet wat zij willen, dan wordt er wel ergens een ‘handige’ app gedownload. Met tot gevolg dat er klantinformatie en andere belangrijke dossiers her en der verspreid worden en de veiligheid in gevaar komt. Veel IT afdelingen zitten in de spagaat dat ze enerzijds veel verschillende wensen moeten invullen en anderzijds de IT budgetten niet onbeperkt zullen zijn. Hoe kan je dan toch eenvoud en logica bereiken en ervoor zorgen dat je als werkgever niet de rekening krijgt van onnodig aangeschafte applicaties?

Schaf niets aan zonder ROI

De eerste tip was om medewerkers eens na te laten denken wat ze zouden doen als het hun eigen geld was. Maak het vooral bespreekbaar. Je mag best iets kopen als je het leuk, mooi of plezierig vindt, maar doe dat dan vooral privé. De aan werk gerelateerde IT investeringen zouden eigenlijk alleen maar aangeschaft moeten worden als er een ROI berekening voor valt te maken. Doe het anders niet, is onze tip.

Zin in eenvoud, logica en niets overbodigs?

Promis is ontstaan vanuit de kernvraag wat een bedrijf minimaal nodig heeft. Vandaar dat we er graag over adviseren. Neem hier contact op als we je kunnen helpen weer terug te laten gaan naar de kern.

Direct contact? Bel (+31) (0)30 60 20 160