Sorry; uw gegevens liggen op straat!

Sorry; uw gegevens liggen op straat!

Je zal maar lezen: ‘Oeps, sorry mevrouw/meneer, uw gegevens liggen op straat’, dat is de grootste nachtmerrie voor iedereen die met persoonsgegevens werkt. Dag in dag uit werken we met data en persoonsgegevens. En ja, dat geeft behoorlijk wat druk. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de manier waarop we veilig met persoonsgegevens om kunnen gaan. De wetgever komt met strengere regels over privacy en gegevensbescherming. Maar, hoe blijf je tegelijkertijd efficiënt werken als je die gegevens niet meer in jouw eigen systeem of zonder toestemming op mag slaan?

Een web aan regels

Werk jij met Personeels-, ziekte- of verzuimgegevens? Dan kan een beetje ‘slordigheid’ fataal zijn. De afgelopen jaren is de wet- en regelgeving rondom privacy en gegevensbescherming verscherpt. Ben jij hiervan tot in detail op de hoogte? Of zie jij, net als velen, door de bomen het bos niet meer?

Hoe sta jij ervoor?

Wist jij dat je persoonsgegevens eigenlijk al niet eens meer zonder toestemming vast mag leggen? En wist je dat iemand het recht heeft jou te vragen hem ‘te vergeten’? Jij bent dan verplicht om al zijn gegevens uit jouw bestanden te halen. Hoe leef jij deze regels na en werk je tegelijkertijd effectief en efficiënt? Hoe wissel jij bestanden uit? Hoe verkrijg jij toegang tot data? Neem die en meer factoren eens scherp onder de loep. Hoe sta jij er dan eigenlijk voor?

Blik op de toekomst

We moeten naar een efficiënte oplossing die past binnen de nieuwe wet- en regelgeving. Ook wij scherpen onze eigen applicatie hier constant op aan, van kop tot staart. Voor o.a. verzuim heb je de positieve registratie, je mag iemand zijn gegevens pas hebben als hij daadwerkelijk ziek is. Een eventuele uitwisseling is uiteraard ook niet op basis van het BSN-nummer. Dit maakt dat uitwisseling lang niet meer zo gemakkelijk is. Hoe werk jij aan jouw toekomst?
Direct contact? Bel (+31) (0)30 60 20 160